top of page

Too Good To Go viert 3-jarig bestaan

Too Good To Go viert vandaag haar 3-jarig bestaan. Met de app tegen voedselverspilling werd op 22 januari 2018 in Amsterdam de eerste maaltijd gered van de verspilling. Precies drie jaar later zijn landelijk al zes miljoen maaltijden een reis naar de prullenbak bespaard.

“Het is niet voor te stellen hoe het eruit zou zien als je al die 6 miljoen maaltijden op een hoop zou leggen en je dan bedenkt dat dit normaal gesproken in de prullenbak zou zijn beland", aldus Joost Rietveld, Country Director bij Too Good To Go Nederland. "Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt. Daarom is iedere maaltijd die we redden weer een extra motivatie om onze ambities hoog te houden.” Door die maaltijden de juiste bestemming te geven, is een CO2-uitstoot van ruim vijftien miljoen kg voorkomen. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot die circa 1.600 Nederlanders met elkaar produceren.


De strijd gaat door

Too Good To Go startte drie jaar geleden met 25 aangesloten winkels in Amsterdam. Inmiddels zijn 4.500 partners aangesloten bij het platform en strijden ruim 2 miljoen Nederlandse gebruikers mee in de strijd tegen voedselverspilling. Samen redden zij vandaag de 6 miljoenste Magic Box. Een enorme mijlpaal, maar de strijd tegen voedselverspilling is nog lang niet gestreden. Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting nog altijd 1,7 tot 2,5 miljoen ton voedsel verspild.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page