top of page

Tweede ronde sharefunding voor Neleman

Vanaf vandaag is het opnieuw mogelijk om mede-eigenaar te worden van Neleman Organic Vineyards Coöperatie. In de eerste ronde van aandelenuitgifte in december 2020 verbrak Neleman alle records door binnen één week 1 miljoen euro op te halen en 938 nieuwe mede-eigenaren te verwelkomen.

Inmiddels staan 2000 mensen ingeschreven op de wachtlijst die ook graag mee willen helpen de wijnwereld verduurzamen. De nieuwe aandelen gaan opnieuw uit via sharefunding platform Eyevestor en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Een aandeel kost €2,55. Het minimum investeringsbedrag is 249.90 euro (98 aandelen). De missie van Neleman is niet om de grootste wijnleverancier te worden, maar om met zoveel mogelijk mensen te werken aan de missie Good Wine to Save the World. Slechts 3% van het wijnareaal in de hele wereld is biologisch. In de reguliere wijnbouw wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Bijensterfte, afname van biodiversiteit, er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren. Daarom werkt Neleman zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het prachtige achterland van Valencia, waar ook het recentelijk gerenoveerde wijnhuis van Neleman plus een gastenverblijf en brandstore van Neleman zijn.

Frankrijk en Italië

Neleman wil samen met mensen die zich duurzaam willen verbinden aan het bedrijf, een volgende stap zetten om de wijnwereld al drinkend een beetje mooier te maken. Met de opbrengst gaat Neleman uitbreiden naar Frankrijk en Italië om zo voor nog veel meer wijnliefhebbers aantrekkelijk te worden. Met eigen wijnmakers gaat Neleman Franse en Italiaanse biologische wijn maken. Het eigen wijnhuis en gastenverblijf in Spanje worden verder verbouwd, verduurzaamd en in optimale staat gebracht voor het ontvangen van Neleman fans. De investeerder wordt economisch mede-eigenaar en helpt mee de wijnwereld te verduurzamen. Vanaf 249.90 euro kan men mede-eigenaar worden. Deelname gaat via Eyevestor, een sharefunding platform dat is opgericht om het voor het MKB mogelijk te maken in het eigen vermogen (aandelen) te handelen. Aandelen worden gedigitaliseerd, waardoor klanten en stakeholders van Neleman co-owner kunnen worden. Op deze manier kan Neleman op een duurzame manier verder groeien op basis van bezit, namelijk aandelen. Alles is transparant en juridisch gevalideerd. Er zijn voor de koper geen kosten aan verbonden, Neleman betaalt de transactiekosten.


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page