top of page

Vegan Finest Foods produceert allereerste plantaardige lekkerbek

Vegan Finest Foods komt met het allereerste 100% vegan lekkerbekje van Nederland op de markt. De plantaardige variant van de oer-Hollandse viskraamklaassieker is vanaf begin oktober verkrijgbaar bij de vestigingen van Vegan Junkfood Bar en restaurantketen De Beren.

"De grootste uitdaging bij het maken van een duurzame opvolger voor vis, is de structuur", vertelt Rody van Kuijen, mede-eigenaar van Vegan Finest Foods. "Aan de juiste flaky structuur van de Lekkerbeck hebben we dan ook lang gewerkt. De eerste reacties zijn erg positief en nu kan iedereen onze eerste vegan witvis gaan proeven." Na plantaardige sushivis, garnalen en calamaris komt Vegan Finest Foods nu met een nieuw revolutionair product: de eerste vegan 'Lekkerbeck', zoals ze het product zelf noemen. De Nederlandse producent is niet alleen bekend door haar vlees- en visvervangers, maar is ook populair onder vegans door hun snacksauzen. Speciaal voor de Lekkerbeck werd een vegan remouladesaus ontwikkeld.

'Onder het merk Vegan ZeaStar werkt Vegan Finest Foods al jaren actief mee aan de oplossing voor dit mondiale probleem'

De lekkerbek werd oorspronkelijk gemaakt van kabeljauw en wijting in een knapperig jasje van bierbeslag. Omdat deze vissoorten zwaar overbevist zijn wordt tegenwoordig vaak een goedkopere variant gezocht, maar de druk op het ecosysteem blijft daarmee bestaan. Onder het merk Vegan ZeaStar werkt Vegan Finest Foods al jaren actief mee aan de oplossing voor dit mondiale probleem door plantaardige alternatieven voor vis te ontwikkelen. Wereldwijd krijgt het merk erkenning voor de manier waarop zij de lat hoog leggen als het aankomt op plantaardige visproducten, zowel qua smaak als structuur. De vegan sashimi (tonijn en zalm van hoge kwaliteit die rauw in bijvoorbeeld sushi gegeten wordt) werd eerder dit jaar bekroond met een Peta Vegan Food Award.


Nieuwe vegan visproducten

En bij de Lekkerbeck stopt het niet. Vegan Finest Foods geeft namelijk aan dat zij binnen zes maanden nog meer 100% plantaardige (vis)producten op de markt zullen brengen.

留言


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page