top of page

Vegan Masters lanceert b2b-tak

Vegan Masters heeft onder de naam Vegan Masters Pro een b2b-tak gelanceeerd. Hiermee speelt de aanbieder van plantaardige convenience voeding in op de sterk groeiende vraag naar plantaardige voeding in retail, horeca en catering. De primeur van Vegan Masters Pro is voor de Nederlandse markt. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland in de planning.

Tegenover Vegan Business zegt Dino Lobbes, manager foodservice bij Vegan Masters: “Wat ik terugkrijg van onze b2b-klanten is dat zij ons zien als een love brand en dat we daarmee een heel brede doelgroep aanspreken.” Op het gebied van foodretail start Vegan Masters bij Coop, SPAR en Telesuper. De productlijn omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardig assortiment op te stellen. Dit zijn bijvoorbeeld ready-to-eat wraps, sandwiches, bowls en salades voor grab&go. Ook burgerkits, pizza’s en koelverse maaltijden maken onderdeel uit van het assortiment. Daarnaast zijn er zes verschillende spreads zoals een plantaardige eiersalade. Uit recent onderzoek van ProVeg blijkt dat ruim 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht binnen de retail. De oplossingen van Vegan Masters helpen retailers aan deze verwachtingen te voldoen op een conceptmatige manier en met een sterk merk.


Drie doelgroepen: retail, horeca en catering

“We zien een verandering binnen de retail waarbij de consument steeds meer voor convenience kiest", vertelt Lobbes verder. Ons assortiment geeft invulling aan deze vraag naar gemak. Van ontbijt, lunch en diner, tot snacks en desserts hebben wij oplossingen. Met de uitstraling van onze verpakkingen en de ondersteunende pos-materialen die we ontwikkeld hebben weten we ons echt te presenteren als totaalconcept. Als retailer kun je hier een selectie uit maken of het geheel omarmen, afhankelijk van je doelgroep.” Door te werken met een eigen webshop en logistiek maakt Vegan Masters gratis bezorging (bij besteding vanaf €50,-) mogelijk voor kleinere afnemers die normaal gesproken bij de zelfbediedingsgroothandel hun inkopen doen. Daarnaast is het assortiment van Vegan Masters ook beschikbaar via de groothandel. Hiermee bedient Vegan Masters naast de retail ook ondernemers in de horeca en catering.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page