top of page

Vegan Masters opent twee Dark Kitchens in Rotterdam

De Nederlandse start-up Vegan Masters heeft twee Dark Kitchens geopend in Rotterdam. Hiermee worden de gerechten van Vegan Masters voor Rotterdammers beschikbaar binnen 45 minuten via de bekende platformen van Deliveroo en Uber Eats.

“We geloven erin dat we flexitariërs het beste kunnen verleiden met onze plantaardige gerechten als ze lekkerder zijn en er mooier uitzien dan het dierlijke alternatief", zegt Willem van Rijswijk, Formule Manager bij Vegan Masters tegenover Vegan Business. "Maar met verleiden alleen zijn we er niet, vervolgens moeten we het nog beschikbaar maken. Door te werken met de bekende platformen als Deliveroo en Uber Eats maken we onze burgers en pizza’s toegankelijk en bereikbaar. Iemand die zich een typische carnivoor noemt en die na het eten van onze burgers zegt dat dit misschien wel een van de beste burgers ooit is. Daar doe ik het voor! De transitie naar plantaardig voedsel begint voor mij bij ontzettend lekker eten. Daarna krijg je de ruimte voor bewustwording.”


Lokale ondernemers

Het assortiment omvat onder andere burgers, pizza’s en desserts. De plantaardige onderneming heeft al Dark Kitchens in Amsterdam en de stap naar Rotterdam is in lijn met de ambitie om tot een landelijk dekkend netwerk van 100 vestigingen te komen. Vegan Masters is eind 2019 opgericht door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Het bedrijf richt zich op het ‘veganizen’ van alle eetmomenten en maakt plantaardige convenience voeding bereikbaar via verschillende verkoopkanalen. Vanuit haar webshop levert Vegan Masters binnen 48 uur door heel Nederland en Vlaanderen. Ook zijn er voor foodservice diverse oplossingen gericht op catering, events en grab&go. Om te groeien gaat Vegan Masters de samenwerking aan met lokale ondernemers die capaciteit over hebben binnen hun bedrijf. “Wij selecteren ondernemers die al actief zijn in de maaltijdbezorging en die nog ruimte hebben op het gebied van meters, mensen en machines.“ zegt Van Rijswijk. “Wij voegen Vegan Masters toe als virtual brand, een restaurant dat alleen online bestaat en waarvan de uitvoering wordt gedaan door een ondernemer die al een of meerdere merken voert vanuit zijn keuken.”


Belofte

De eerste Rotterdamse vestiging start bij het recent geopende Kitchen Dojo, een verzamelkeuken waar verschillende Dark Kitchens zich huisvesten. Oprichter Junior Lugte ziet Vegan Masters als een welkome toevoeging in zijn Dojo: “We zoeken hier naar een gebalanceerd aanbod want we willen dat de verschillende ondernemers elkaar aanvullen en inspireren, Vegan Masters past hier perfect tussen.” De exploitatie van Vegan Masters wordt in de Kitchen Dojo ondergebracht bij Bite Club Rotterdam, een van de huurders. Komende week volgt de tweede Rotterdamse vestiging van Vegan Masters bij The Poké Box aan het Weena. “Ons doel is dat we straks bij alle Rotterdammers de belofte waarmaken dat ze binnen 45 minuten hun tanden in onze burgers kunnen zetten. Hiervoor zoeken we nog twee restaurants met ervaring in maaltijdbezorging die hun overcapaciteit willen benutten." Na Rotterdam volgen andere steden. Hiervoor heeft Vegan Masters diverse gesprekken lopen.

Commenti


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page