top of page

Vegan Pizza Bar gestart in Rotterdam

Na maandenlange voorbereidingen heeft Vegan Pizza Bar deze maand haar deuren geopend in Rotterdam. Vegan Pizza Bar is naar eigen zeggen het eerste bezorgrestaurant in Nederland met een volledig veganistische menukaart voor pizza. Het gaat zelfs zo goed dat het restaurant in januari al op zoek gaat naar een tweede locatie.

"We laten het publiek bepalen waar de nieuwe locatie wordt geopend", vertelt Pim Baljon, één van de initiatiefnemers, tegen Vegan Business. "Ze kunnen stemmen via onze website. "Het aanbod van volledig plantaardige restaurants is gering en vooral in de meest bestelde voedselcategorie: pizza." Eind 2019 kwamen Pim Baljon en Thijs van Woerkom op het idee om een Vegan Pizza Bar te openen in Rotterdam. Van Woerkom, die zijn ervaring als kok in toprestaurants aanwendde om het bijzondere aanbod van pizza’s te ontwikkelen, vertelt: "De drempel naar een plantaardig dieet voelt voor veel mensen hoog, maar de stap is eigenlijk niet zo groot als men denkt.” In korte tijd verwelkomde de Vegan Pizza Bar al meer dan 500 klanten, waarvan er velen meer dan één keer hebben besteld in de afgelopen weken. Baljon en Van Woerkom hebben maandenlang geëxperimenteerd om een unieke vegan pizzakaas te ontwikkelen. Uit hun eigen inventarisatie bleek namelijk dat de meeste bestaande veganistische alternatieven voor kaas zich niet goed leenden voor op een pizza. Ze vonden uiteindelijk een alternatief dat minstens zo smaakvol is als echte pizzakaas. De vele 5-sterren-reviews van klanten bevestigen dit: 'Dit is de beste vegan kaas die ik gegeten heb' en 'Deze plantbased pizza kan elke pizza met dierlijke producten smakelijk vervangen'.


Ambitie

Pim en Thijs hebben de ambitie om binnen een jaar in enkele andere Nederlandse steden vestigingen te openen. Baljon: “De markt voor volledig veganistische maaltijden is snel aan het groeien. Wij willen graag aan deze versnelling bijdragen voor een duurzamere toekomst. Geïnteresseerde klanten uit andere steden kunnen zich op de website aanmelden om te stemmen waar de Vegan Pizza Bar haar deuren als volgende dient te openen. De meeste mensen denken dat veganist worden erg lastig is, omdat er veel voedsel opties zijn die moeten worden opgeofferd. Maar wist je dat veel van wat we eten al veganistisch is? Wij geloven dat veganistisch eten helemaal niet moeilijk is. De pizza’s die we maken spreken iedereen aan: veganisten, vegetariërs en alle mensen zonder dieetvoorkeur. We houden iedereen in gedachten." Door de volledig veganistische menukaart hoopt Vegan Pizza Bar de stap naar een plantaardig dieet voor vegetariërs en de bewuste consument eenvoudiger maken. Het aanbod van Vegan Pizza Bar is 100% vegan, van pizza tot desserts en drankjes. Niet alleen de zelf ontwikkelde kaas maakt de pizza's bijzonder, ook de pizza's met de groentecrèmes maakt het aanbod uniek. "Onze ingrediënten zijn 100% vers en ook onze verpakking is duurzaam." Vegan Pizza Bar is gevestigd aan de Bredestraathof 56 in Rotterdam en neemt bestellingen aan via Deliveroo, Uber Eats en haar eigen website. De Vegan Pizza Bar is open van donderdag t/m zondag van 17:00 tot 21:00. Afhalen en bezorgen is beide mogelijk.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page