top of page

Vleesproducent Van Loon Group opent nieuwe fabriek voor vleesvervangers

Bijgewerkt op: 26 mei 2021

Met het nieuwe bedrijf No Meat Today Company richt het van oudsher op traditoneel vlees gerichte familiebedrijf Van Loon Group zich exclusief op de productie van vleesvervangers. In Almere is een nieuwe fabriek geopend, die speciaal is ingericht voor de ontwikkeling en productie van een breed scala aan plantaardige producten.

Naast het innovatieve FiberFort™ wordt het al bestaande merk The Blue Butcher ondergebracht bij No Meat Today Company. FiberFort™ is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met FiberFort™ bieden een eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”; vertelt Arnold Burger, algemeen directeur. Daarmee komen deze vleesvervangers tegemoet aan de behoeften van een sterk groeiende groep flexitariërs en (lacto en ovo) vegetariërs. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met FiberFort™, omdat het een neutrale basis biedt voor vleesvervangers. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling.” Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group, vult aan: “De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf. Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen, we willen bijdragen aan een duurzame toekomst”.

'Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf'

Binnen No Meat Today Company komt alle kennis en ervaring van Van Loon Group samen, maar nu gericht op vleesvervangers. “Door onze jarenlange ervaring met de ontwikkeling van vleesproducten, weten wij als geen ander hoe je smakelijke vleesvervangers maakt. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf.” Van Loon Group is al 50 jaar een ondernemend familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een landelijke groep dynamische bedrijven met 2.500 medewerkers.

Comentarios


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page