top of page

VSA Leiden zoekt aansluiting met lokaal bedrijfsleven

Vegan Student Association Leiden werkt aan exclusieve kortingsdeals met een aantal Leidse restaurants en online vegan bedrijven. De nieuwe vegan studentenvereniging werd op 12 mei officieel opgericht. Vanaf vandaag kunnen vegan studenten en geïnteresseerden in veganisme zich aansluiten bij VSA Leiden.

Oprichter en huidig voorzitter Ruben Venema zorgde met zijn team, onder begeleiding van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV), voor het opstellen en inschrijven van de statuten bij de notaris. Sinds VSA Groningen werd opgericht in 2019, had Ruben het idee om in zijn voormalig studentenstad Utrecht een VSA op te richten. Door gebrek aan tijd kwam dat er niet van, maar toen Venema in 2020 in Leiden ging studeren, besloot hij de uitdaging aan te gaan. Met hulp van wat mensen die op zijn FB-oproep hadden gereageerd, organiseerde hij in augustus 2020 voor het eerst een vegan potluck. Omdat alle activiteiten nu nog online moeten plaatsvinden is de vereniging nog niet zo actief en groot. Maar Venema en zijn medebestuursleden hebben grote ambities om veganistische studenten in Leiden te ondersteunen en samen een fijne gemeenschap te creëren. De vereniging heeft als doel veganisme verder onder de aandacht te brengen in Leiden en meer te normaliseren. Dit doet ze onder ander door contacten met de universiteitscatering voor meer veganistische maaltijden en samenwerkingen met andere studentenverenigingen. Met de filosofievereniging organiseert VSA Leiden bijvoorbeeld begin juni een kookworkshop en wandeling langs vegan café's. Zo wil ze een grotere groep studenten kennis laten maken met veganistisch eten en hen stimuleren om vegan opties te proberen. Tegelijk genereert de actie extra steun en aandacht voor lokale vegan restaurants in deze moeilijke tijd.

Het verenigingsleven draait vooral om gezelligheid en gemeenschap. En natuurlijk om heerlijk vegan eten. "Veganistische studentenverenigingen lijken toch wel erg van eten te houden", zegt Venema. "Het is de verbindende factor." Plannen voor de toekomst zijn er genoeg: samen zoveel mogelijk etentjes, leuke activiteiten, potlucks en sportevenementen organiseren en vooral zorgen dat leden een leuke studententijd hebben in Leiden. Nieuwe leden kunnen zich t/m 31 augustus 2021 geheel gratis inschrijven bij VSA Leiden.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page