top of page

VSA Wageningen maakt oprichting officieel

Met behulp van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) heeft studentenvereniging VSA Wageningen haar oprichting op 8 april 2021 officieel gemaakt. "Ons voornaamste doel is om een vegan community te bouwen, waar hechte vriendschappen ontstaan waar je de rest van je leven wat aan hebt", aldus Emma Koning, mede-oprichter van VSA Wageningen.

Vegan studentenverenigingen schieten als paddenstoelen uit de grond in Nederland. Sinds de eerste VSA (Vegan Student Association) begin 2019 in Groningen werd opgericht met financiële hulp van de NVV, heeft de organisatie al vier vegan studentenverenigingen ondersteund. De meest recente in het rijtje is VSA Wageningen, die inmiddels 62 leden telt.


Iedereen is welkom

VSA Wageningen wil veganisme onder de aandacht te brengen en laten zien hoe gemakkelijk, goedkoop en sociaal vegan leven kan zijn. De vereniging combineert sociale evenementen (potlucks, borrels, pubquizzen) met educatieve evenementen (workshops, lezingen, webinars, documentaire-avonden ) en werkt nauw samen met andere organisaties en bedrijven. Zo werken ze veel samen met andere Nederlandse VSA’s en maken ze deel uit van de duurzame studentenorganisatie Green Active Network. VSA Wageningen is een internationale en inclusieve vereniging en wil een veilige omgeving bieden voor iedereen, ongeacht levensstijl, religie, geaardheid, gender, beperkingen, nationaliteit, opleidingsniveau, redenen voor veganisme, waar zowel vegans als non-vegans welkom zijn.

Komentáře


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page