top of page

‘We denken na over het opzetten van een kant en klare ontbijtlijn’

In gesprek met Vegan Business vertelt Joost Esser, één van de drie oprichters van Plant B, over de nieuwe ontwikkelingen binnen de start-up. “Na onze succesvolle deelname aan Dragons’ Den begin dit jaar hebben we veel tijd en geld geïnvesteerd om de basis beter in orde te krijgen. Zo hebben we een rebranding doorgevoerd en een nieuwe webwinkel gebouwd.”

Ook aan de achterkant heeft Plant B stappen gezet die het jonge bedrijf in staat stellen om haar ambitieuze groeiplannen te realiseren. Zoals verbeteringen in de keuken, een groter team aan chefs en een grote diepvriesopslag. Esser verwacht dat vooral dat laatste de groei zal versnellen. “Door een grotere opslag is er namelijk meer ruimte om te innoveren. Naast dat dit heel erg leuk is, gaat het ons ook helpen om erachter te komen waar de markt behoefte aan heeft. Zo zijn we vorige maand live gegaan met onze XL maaltijden. Met de XL maaltijden spelen we in op de hele grote eters (zoals sporters) en de kleine eters (een XL is namelijk voldoende voor twee kleine eters). Onze XL maaltijden zijn 750 gram en bevatten 300+ gram groenten.”


Maaltijdboxen

Daarnaast is Plant B live gegaan met met drie verschillende maaltijdboxen. “Met onze maaltijdboxen spelen we in op de behoefte van een specifieke groep mensen. De maaltijden en boxen zijn samen met een voedingsdeskundige samengesteld. We denken door het hoge gemak van de samengestelde boxen en de tailor made aanpak een heel interessante propositie te hebben.” Plant B heeft een maaltijdbox voor kersverse ouders gelanceerd. “Met een pasgeboren baby kan goed en regelmatig eten een uitdaging zijn. Een gebrek aan tijd en zin om boodschappen te doen of te koken, leidt al gauw tot een snelle hap van iets dat nog in de kast ligt, eten bestellen, of zelfs helemaal niet eten. Terwijl een voedzame maaltijd voor kersverse ouders juist essentieel is om op de been te blijven en optimaal te herstellen.” Daarnaast gaat het om een maaltijdbox samengesteld die ‘lekker in je vel’ gemakkelijk maakt. “Leef gezond, zonder gedoe. Het leven is te kort om keuzestress te hebben over wat wel en niet gezond is. Maar niet goed voor je lichaam zorgen is voor vele van ons geen optie. Met deze box omarmt de consument in no time weer die gezonde lifestyle die bij hem of haar past.” Tot slot is er een gezonde maaltijdbox voor sporters. “Een succesvolle workout staat of valt met de juiste voeding. Plant B biedt een gebalanceerd en gevarieerd menu waarmee het binnenkrijgen van de juiste calorieën en voedingswaarden een zekerheid is. Bij het optimaliseren van je voeding is het key om de juiste voedingstypes met de juiste combinatie van macronutriënten te combineren.”

Plannen voor 2022

Voor volgende jaar heeft Plant B een aantal interessante plannen op de agenda staan. “We denken na over het opzetten van een kant en klare ontbijtlijn, met onder andere breakfast bowls. Want ook het ontbijt schiet er bij veel Nederlanders vaak bij in, in alle drukte met het naar school brengen van kinderen of gelijk je laptop openslaan wanneer je thuis werkt. Daarnaast zijn we wat ons betreft niet beperkt tot de Nederlandse grenzen. Op dit moment bezorgen we door heel Nederland, maar we zien ook zeker kansen bij onze zuiderburen en in de Scandinavische landen.”


Op de foto staan v.l.n.r. de drie oprichters: Maarten Gomes, Myrthe van der Vlis en Joost Esser.

Kommentare


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page