top of page

'We zijn het eerste Nederlandse supermarktmerk dat klimaatpositief gaat ondernemen'

Holie presenteert haar Purpose Intention Report 2020. "Hierin vertellen wij waarom Holie bestaat", zegt Valentijn van Santvoort tegen Vegan Business. Merick Schoute vult aan: "We zijn het eerste Nederlandse supermarktmerk dat klimaatpositief gaat ondernemen."

Dit betekent dat iedereen die een Holie-product koopt een positieve impact maakt op de planeet. Hoe werk dit? Enerzijds brengt Holie zijn volledige CO2 uitstoot in kaart samen met onafhankelijk adviesbureau GiantLeaps. Met deze informatie zullen zij hun eigen uitstoot zoveel mogelijk minimaliseren. Anderzijds gebruikt Holie 50% van zijn winst voor het planten van bomen met gecertificeerde NGO partners zoals Trees for All en Justdiggit. Zo neemt het bedrijf in de toekomst meer CO2 op dan dat zij uitstoten. Komend jaar plant Holie al 22.500 bomen in projecten in Nederland, Oeganda en Tanzania. Hiermee gaan zij ca. 7,5 miljoen kilo CO2 opnemen uit de atmosfeer en een gebied vergroenen ter grootte van de binnenstad van Amsterdam. Bomen vormen een essentiële schakel in de strijd tegen klimaatverandering, omdat zij bijdragen aan CO2 reductie, meer biodiversiteit en het vasthouden van water.

Het vegan voedingsmerk verkoopt op dit moment drie smaken granola en vijf verschillende smaken hummus. De producten zijn verkrijgbaar in alle grote supermarkten van Nederland, België en vanaf volgende maand ook in Duitsland. Alles wordt lokaal in Nederland geproduceerd en bevat 0% toegevoegde suiker. Zo helpt Holie steeds meer mensen om op dagelijkse basis iets goeds te doen. Voor zichzelf én de planeet. In het rapport lees je onder meer over de visie, missie en strategie van het in Amsterdam gevestigde impactbedrijf. Eén van de belangrijkste pijlers in het rapport is de doelstelling van het merk: 'Wij bestaan om een positieve impact te hebben op onze planeet. We streven ernaar om ons bedrijf, onze community en creativiteit in te zetten om het goede te doen.' Volgens het bedrijf zijn er sinds haar oprichting in april 2018 maar liefst 3,5 miljoen ontbijtjes met granola van Holie gemaakt. Voor dit jaar verwacht Holie een omzet van €1,4 miljoen.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page