top of page

Wereldprimeur voor Amsterdamse kaasmaker

De Amsterdamse vegan kaasmakerij Max&Bien heeft een wereldprimeur. Het bedrijf lanceert als eerste ter wereld een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating. De nieuwe schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe. De producten zijn vanaf deze week, in de smaken komijn, truffel en mosterd, verkrijgbaar bij kaas- en delicatessenwinkels. Daarnaast onthhult Max&Bien volgende week een nieuwe productlijn. Zo vertelt Jobien Groen, mede-oprichter van Max&Bien, aan Vegan Business.

"Door het aanbieden van herkenbare alternatieven, geloven wij dat mensen vaker voor een plantaardige optie kiezen", aldus Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien. "Voor de kaas- en delicatessenzaken die zelf willen portioneren maken we wielen van 1,2 kg, maar we maken daarnaast ook mini-wielen van 150 gram." Jobien Groen, mede-oprichter van Max&Bien, vult aan: "Onze missie is dat plantaardige kazen zo normaal worden, dat de kaasboer aan je vraagt of je kaas van melk of van haver wilt. Dat onze plantaardige kazen zij aan zij met de dierlijke kazen in de kaas- en delicatessewinkels komen te liggen. En dat iedereen weet dat je niks hoeft missen als je ervoor kiest (vaker) plantaardig te eten. Om dit te bereiken, hebben wij eraan gewerkt onze plantaardige kazen een herkenbare look en feel te geven. Zowel de smaak, het uiterlijk, de beleving en de manier waarop je de kazen gebruikt, is voor de kaasboer en zijn klanten voortaan hetzelfde. De kaasboer snijdt een plakje om je te laten proeven, en thuis beleg je er je boterham mee."


Nieuwe productlijn

Groen legt uit dat Max&Bien heeft gekeken welke producten ze kunnen opschalen, zodat ze ook een prijs kunnen aanbieden die herkenbaar is voor kaasliefhebbers. "Dit is nu gelukt voor onze kaaswielen en voor een nog te onthullen andere productlijn. Deze zullen we volgende week bekendmaken."


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page