top of page

'Wij zagen een erg groot afvalprobleem op de Rotterdamse markt'

Bijgewerkt op: 22 feb. 2020

Fruitleather Rotterdam heeft een nieuwe 100% vegan en duurzame laptophoes geproduceerd die verkocht wordt via iamoo. Dat bevestigt Hugo de Boon namens Fruitleather aan Vegan Business.


Fruitleather Rotterdam is gevestigd in het voormalige tropisch zwembad Tropicana en opgericht door Hugo de Boon (26) en Koen Meerkerk (25). Ze maken ‘leer’ van oud fruit dat anders zou worden weggegooid. “Wij zijn dit bedrijf gestart tijdens ons laatste jaar op de kunstacademie (Willem de Kooning Academie, red.)”, vertelt De Boon. “Wij zagen een erg groot afvalprobleem op de Rotterdamse markt en we wilden hier een oplossing voor vinden. Dit is uiteindelijk ontstaan door het materiaal fruitleather te maken, waar dat afval werd omgezet in een nieuw bruikbaar materiaal.”

Met hun bedrijf gaan de twee voedselverspilling tegen en bieden ze bovendien een alternatief voor de vervuilende productie van dierlijk leer. De Boon verwacht dat het bedrijf dit jaar verder groeit. “In 2020 verwachten we vooral om grotere producties te produceren en ook op grotere formaat lappen te kunnen maken. Hier zullen nieuwe investeringen voor moeten plaatsvinden en dat vinden we allemaal erg spannend.”


"Door een grotere productie te draaien kunnen we natuurlijk ook meer materiaal aan onze klanten leveren. Ook hopen we een paar grote partijen binnen te halen die maandelijks materiaal bij ons afnemen. Op deze manier kunnen we financieel groeien en weer betere ontwikkelingen financieren.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page