top of page

Wijnboer Neleman start derde ronde sharefunding

Vanaf vandaag is het opnieuw mogelijk om mede-eigenaar te worden van Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Het doel van Neleman is om in het jaar 2023 10.000 mede-eigenaren te hebben die meehelpen met de missie van Neleman: de wijnwereld versneld verduurzamen.

De nieuwe aandelen gaan opnieuw uit via sharefunding platform Eyevestor en de opbrengst zal geheel ten goede komen aan Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Neleman wil niet de grootste wijnleverancier worden, maar met zoveel mogelijk mensen werken aan de missie Good Wine to Save the World. Slechts 3% van het wijnareaal in de hele wereld is biologisch. In de reguliere wijnbouw wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Bijensterfte, afname van biodiversiteit, er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren. Daarom werkt Neleman zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het prachtige achterland van Valencia, waar ook het wijnhuis gevestigd is.


Valencia

Het geld dat met ronde 3 wordt opgehaald gaat o.a. gebruikt worden voor de overname van een bottelfabriek in Valencia. "We zien de vraag naar onze biowijn toenemen en we zitten vol verduurzamingsplannen", zo schrijft Neleman vandaag. "We gaan een bottelarij in Valencia overnemen om de toenemende vraag aan te kunnen en de keten van druif tot aan wijnliefhebber, die wij geheel in eigen hand hebben, nog efficiënter te maken. Ook gaan we vol inzetten op het reduceren van onze klimaatafdruk. In samenwerking met het Zweedse bedrijf CarbonCloud berekenen we de footprint van elke fles wijn tot in detail en zo maken we inzichtelijk waar we nog meer winst kunnen behalen op weg naar CO2 neutraal en liefst CO2 negatief wijn maken. Deze footprint zie je op elke Neleman wijnfles staan. CarbonCloud deed dit eerder voor o.a. de plantaardige zuivelproducent Oatly." In de eerste ronde van aandelenuitgifte december vorig jaar verbrak Neleman alle records door binnen één week 1 miljoen euro op te halen en 938 nieuwe mede-eigenaren te verwelkomen. In de tweede ronde kwam het totaal van mede-eigenaren op ruim 2.500 en werd twee en een half miljoen opgehaald. Inmiddels is met reserveringen al een aanzienlijk deel van de beoogde anderhalf miljoen opgehaald in de 3e ronde, die vandaag publiekelijk live gaat.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page