top of page

Wijnboer Neleman zoekt aandeelhouders

Vanaf heden kan iedereen mede-eigenaar worden van Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Deze coöperatie geeft nieuwe aandelen uit via sharefunding platform Eyevestor. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Een aandeel kost €2,-. Het minimum investeringsbedrag is €250,- (125 aandelen).

Neleman wil naar eigen zeggen niet de grootste wijnleverancier worden, maar met zoveel mogelijk mensen werken aan de missie Good Wine to Save the World. In de (reguliere) wijnbouw gaat volgens Neleman vveel mis: er wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren. Daarom werkt Neleman zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het prachtige achterland van Valencia, waar ook het recentelijk gerenoveerde wijnhuis van Neleman plus een gastenverblijf en brandstore van Neleman zijn. Neleman wil nu samen met mensen die zich duurzaam willen verbinden aan het bedrijf, een volgende stap zetten om de wijnwereld al drinkend een beetje mooier te maken. Met het sharefunden van aandelen kan vreemd vermogen worden afgelost, wordt het bedrijf meer waard en kan het groeien en verbeteren zonder schulden. De investeerder wordt economisch mede-eigenaar en helpt mee de wijnwereld te verduurzamen.


Gimsel Rotterdam

Vanaf €250,- kan men mede-eigenaar worden. Deelname gaat via Eyevestor, een online sharefunding platform waar organisaties hun eigen vermogen kunnen plaatsen, digitaliseren en verhandelen en op deze manier van hun stakeholders ambassadeurs maken. Klanten en stakeholders van Neleman kunnen zo co-owner worden. Op deze manier kan Neleman op een duurzame manier verder groeien op basis van bezit, namelijk aandelen. Alles is transparant en juridisch gevalideerd. Er zijn voor de koper geen kosten aan verbonden, Neleman betaalt de transactiekosten. Neleman is super blij en trots dat een grote klant uit de natuurvoedingswereld - de wereld waarin Derrick Neleman al 20 jaar actief is met biologische en fairtrade wijn - Gimsel Rotterdam, als eerste mede-eigenaar is geworden. Dat toont de speciale relatie tussen de twee bedrijven, het wederzijdse vertrouwen en de gezamenlijke wens om de wereld een beetje mooier te maken.


Bio, vegan friendly en klimaatneutraal

Derrick Neleman is oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman en uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar. Het wijnhuis en de wijngaarden zijn gelegen in Casas del Rey in een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Het wijnhuis is dit jaar schitterend gerenoveerd met behulp van een succesvolle crowdfunding en beschikt nu over een brandstore met proeflokaal en een op loopafstand gelegen gastenverblijf. In Nederland heeft Neleman dit jaar een tweede brandstore geopend in Utrecht en een derde in Amsterdam. Online webshops Spanje, België en Duitsland zijn ook dit jaar live gegaan. In diverse internationale competities behaalde Neleman wijnen dit jaar gouden en zilveren medailles en hoge scores bij dé wijnschrijver Robert Parker. Neleman wil de wijnwereld een beetje mooier maken. Daarom zijn Neleman wijnen altijd bio, vegan friendly en klimaatneutraal. Daarom planten we bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren. Daarom zamelen we kurk in voor hergebruik. Daarom werken we met inheemse druivensoorten en proberen we bijna uitgestorven druiven te behouden, dat is goed voor de biodiversiteit. Neleman is register-wijnhandelaar van de KVNW, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page