top of page

Willicroft heeft Europese primeur met B Corp-certificering


Willicroft is het allereerste plantaardige kaasbedrijf in Europa dat officieel de B-Corp-certificering heeft ontvangen. "De dagen dat we ons uitsluitend op het maken van winst concentreerden, zijn voorbij", zegt Willicroft-oprichter Brad Vanstone tegen Vegan Business.

"Simpel gezegd, business as usual zal leiden tot de wijdverbreide vernietiging van een groot aantal soorten van de planeet, mogelijk inclusief de onze. We beweren zeker niet perfect te zijn, maar we zijn op het juiste spoor. B Corp is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat we voorgoed in de goede richting blijven gaan. We zijn erg trots om deel uit te maken van deze wereldwijde gemeenschap." De B Corp-certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. De algehele score van Willicroft was 108,5. Ter vergelijking: een doorsnee bedrijf zal een score hebben van 50. Om een B Corp-certificering te behalen, is een aantal van ten minste 80 punten vereist. De Amsterdamse Willicroft-winkel, die ook eigendom is van Willicroft, heeft ook de B Corp-status bereikt. Wereldwijd zijn er ruijm 4.500 B Corp-bedrijven. Willicroft is een plantaardig kaasbedrijf uit Amsterdam. Opgericht als een

melkveebedrijf in het Verenigd Koninkrijk in 1957, werd het in 2018 opnieuw gelanceerd in een een nieuw jasje als Amsterdams vegan kaasbedrijf. Willicroft richt zich op het maken van planeetbestendige kaas en plantaardige alternatieven.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page