top of page

Witlof Skincare breidt assortiment uit

Het Nederlandse vegan huidverzorgingsmerk Witlof Skincare, dat uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat, breidt haar assortiment uit met de Nourishing Day Cream SPF30 en de Tinted Day Cream SPF30.

In gesprek met Vegan Business zegt Cis Nijenhuis, die Witlof Skincare in 2019 samen met Caroline van Eeuwijk oprichtte: "Sinds de lancering van ons merk hebben mensen gevraagd om een crème met SPF. Een natuurlijke crème met SPF is niet zo makkelijk te maken, dus het heeft even geduurd, maar we zijn er! We hebben hoge verwachtingen en die komen tot nu toe uit!" Op de vraag hoe de nieuwe producten marketingtechnisch worden ondersteund, zegt Nijenhuis: "We ondersteunen de launch via social media (Instagram en Facebook, red.), zowel door middel van samenwerking met onze ambassadeurs als advertenties. We hebben een campagne ism JAN Magazine en via pr hopen we in veel bladen en online blogs en magazines te komen staan." De twee nieuwe producten bevatten een natuurlijke zonnefilter die zorgt voor een breedspectrum UVA- en UVB-bescherming van factor 30. Ze bevatten geen microplastics of andere kunstmatige ingrediënten en zijn dus veilig voor het milieu en in het bijzonder voor koraalriffen. De crèmes bevatten (non-nano) zinkoxide en titaniumdioxide als natuurlijke zonnefilters. Over de doelgroep waar Wiltof zich op richt, zegt Nijenhuis: "Iedereen die een gezonde én stralende huid wil hebben. Met name richten we ons op mensen die op een duurzame manier (willen) leven. Ze denken na wat ze eten, dragen, maar ook wat ze op hun huid smeren."

'Witlof Skincare vindt het als merk belangrijk dat hun producten voor iedereen van de beste kwaliteit zijn'

Met de lancering van de Tinted Day Cream SPF30 valt op dat een aantal huidtinten ontbreken. Met de ontwikkeling van dit product is gestart met drie tinten: light to medium, medium to dark en black. Na verschillende testen waren Nijenhuis en Van Eeuwijk nog niet tevreden over hoe de laatste twee varianten eruitzagen op de diepere huidtonen. Witlof Skincare vindt het als merk belangrijk dat hun producten voor iedereen van de beste kwaliteit zijn. Daarom is besloten om nog langer te werken aan de ontwikkeling van de formules voor de andere varianten van de Tinted Day Cream SPF30, zodat uiteindelijk iedereen van dit product kan genieten. De CAP's bedragen €29,95 voor de Nourishing Day Cream SPF30 50ml en €29,95 (50ml) of €14,95 (15ml) voor de Tinted Day Cream SPF30. De producten zijn verkrijgbaar bij verschillende schoonheidssalons, winkels en Holland & Barrett. Online is het product o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett en de Witlof Skincare webshop.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page