top of page

Zuivelhoeve gaat samenwerking aan met Max&Bien

Zuivelhoeve is een samenwerking aangegaan met het plantaardige kaasmerk Max&Bien en breidt hiermee haar vegan assortiment uit, na de eerdere introductie van Mr. & Mrs. Watson. "Als kaasspecialist spelen we in op de laatste trends", zegt Jorieke Roerink, Marketing & Sales manager bij Zuivelhoeve.

"We willen onze klanten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kaas aanbieden. Op dit moment zien we een grote interesse in plantaardig, lokaal en gezond eten. Ik ben heel blij dat we klanten een plantaardige kaas kunnen bieden met een smaakbeleving die bij Zuivelhoeve past. De plantaardige kaas van Max&Bien is zoals kaas ooit bedoeld is." Volgens Roerink is de plantaardige trend een blijvertje: ‘Het wordt steeds minder zwartwit. Je hoeft niet meer per se vegan te zijn om een vegan keuze te maken. We hebben altijd al veel soorten kazen, zoals van de koe, geit en schaap. Die variëren in structuur, smaak en karakter. Nu heb heb je er ook een niet-dierlijke variant bij. Al deze verschillende soorten kaasjes kun je prima samen op een kaasplankje leggen."

'Er is een groeiende doelgroep die bewust zoekt naar vegan alternatieven'

Volgens Jobien Groen, mede-oprichter van Max&Bien kan een traditionele kaasspecialist niet meer zonder plantaardige kaas. "Er is een groeiende doelgroep die bewust zoekt naar vegan alternatieven. Die zijn heel actief en ook zoekende. Dat zijn niet enkel veganisten. Ook mensen die graag nieuwe verfijnde smaken proberen, kopen plantaardige kaas. De kaasspecialist met het beste aanbod zal deze groep aan zich binden. Dat heeft Zuivelhoeve goed gezien." Max&Bien is in 2018 opgericht door Maxine Agyeman en Jobien Groen, nadat ze niet tevreden waren met de smaak van de plantaardige kazen die op dat moment op de markt waren. Agyeman heeft meer dan 20 jaar als chef gewerkt in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Groen is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid. Zuivelhoeve is van oorsprong een familiebedrijf en heeft inmiddels 74 verkooppunten door heel Nederland. De producten van Max&Bien worden geïntroduceerd bij acht winkels, waaronder Utrecht, Amersfoort, Dordrecht en Den Bosch.


Fotocredit: Max&Bien.

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page