top of page

'Als Christen moet je niet stoppen met zelf nadenken'

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2020

Op zaterdag 14 maart organiseert Vegan Church de boekpresentatie van Dier & Evangelie. Volgens Sandra Hermanus-Schröder is het een ‘uniek' boek. “Vanuit Christelijk oogpunt is er in het Nederlands taalgebied nooit eerder een theologie voor dierenrechten geschreven”, zegt Hermanus-Schröder tegen Vegan Business.

“In het boek hebben we het gedachtegoed van de Britse theoloog Andrew Linzey geüpdate naar onze tijd. Linzey schreef een richtlijn voor een compassievol leven voor dier en mens. Maar hij schreef dat wel eind vorige eeuw in een Britse context. Net als hij, vinden ook wij dat je als Christen vandaag de dag niet moet stoppen met zelf nadenken. Je laten inspireren door de Bijbel is één, zelf verantwoordelijk zijn is twee.”


Hans Bouma

Het voorwoord van Dier & Evangelie is geschreven door de Nederlandse schrijver en theoloog Hans Bouma. “Hans Bouma is een van de weinige Nederlandse Christenen die al 50 jaar geleden pleitte voor dierenrechten. We zijn er trots op dat juist hij het voorwoord heeft verzorgd."

'Je laten inspireren door de Bijbel is één, zelf verantwoordelijk zijn is twee'

Iedereen is van harte welkom op de boekpresentatie. “In verband met de bestelling van de vegan gebakjes is het wel erg belangrijk dat men zich van te voren aanmeldt via onze site, www.veganchurch.nl/winkel. Dit kan tot uiterlijk 7 maart.” De eerste oplage van het boek is volgens Hermanus-Schröder 400 stuks. “We houden rekening met een tweede oplage. Op de boekpresentatie betaal je eenmalig € 10,- voor het boek. Via de website van Vegan Church kost het boek € 12,50 exclusief verzendkosten in de voorverkoopperiode (t/m 14 maart 2020) en € 15,- exclusief verzendkosten vanaf 15 maart 2020.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page