top of page

‘Bij de productie van onze mayo wordt 83% minder water verbruikt’

De zussen Martine (63) en Helen (62) Hissink, oprichters van de Amsterdamse delicatessenzaak Chefs & Co, bedachten een jaar geleden hun eigen vegan mayonaise. Wij spraken met Helen Hissink over het familiebedrijf.

Het product van The Mayo Sisters bevat geen dierlijke producten, is suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vrij van GMO’s en bevat geen kleur- of smaakstoffen. Het product heeft wel de smaak en textuur van een echte Franse mayonaise, romig, vet en met een zuurtje. Volgens Hissink is de plantaardige mayo organisch ontstaan. “We ontwikkelden in 2017 eerst een ‘gewone’ mayonaise zonder suiker, gluten, etc. Toen we vorig jaar opnieuw naar het receptuur gingen kijken, leek het ons gezien alle ontwikkelingen op vegan, vegetarisch, duurzaam en milieubewust gebied om ons heen een idee om eens te kijken of we deze ontzettend lekkere mayo ook vegan konden krijgen.”

‘Onze mayo is op Nederlandse bodem en met lokale grondstoffen geproduceerd’

“Nou dat is gelukt! En hij is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Omdat er geen eieren worden gebruikt, verbruikt onze mayo bij de productie 83% minder water. Onze mayo zorgt voor 37% minder CO2-belasting, omdat we Ree-pet flessen gebruiken. Onze mayo is op Nederlandse bodem en met lokale grondstoffen geproduceerd.”


Chefs & Co

De zussen Hissink richtten in november 2014 Chefs & Co. Traiteur op. “In 2016 hebben wij vervolgens de winkel omgedoopt in het concept CHEFS Poulet & Frites, lekkere kippen uit de rotisserie met huisgemaakt frieten, mayonaises en tal van ander kipgerechten. The Mayo Sisters is hier weer uit ontstaan en is een op zichtzelf staand bedrijf. Chefs & Co is het moederbedrijf, waar we ook nog steeds cateringen en private diners voor organiseren.” CHEFS Poulet & Frites en The Mayo Sisters staan volledig los van elkaar. Martine en Helen zijn zelf geen veganisten. “We begrijpen de verwarring, maar wij zijn nog steeds een rotisserie waar we alles zelf maken, dus ook de sauzen en mayonaises. Omdat we hier in huis alles ontwikkelen en testen, is hier dus ook de vegan versie geboren.”

‘Binnen nu en een jaar zal de mayo in de supermarkt te koop zijn’

Deze week levert The Mayo Sisters uit aan de Haarlemse frietbakker Friethoes. “Wij leveren dan 200 kg aan Friethoes. Zij gaan dat komend voorjaar/zomer in hun foodtrucks serveren.” Er komt veel interesse van individuele winkels. Momenteel worden er gesprekken met een distributeur gevoerd. The Mayo Sisters zal de komende periode ook op diverse beurzen aanwezig zijn. Op de vraag hoe lang ze verwacht dat het duurt voordat de mayonaise in de supermarkt te koop is, antwoordt Hissink: “Dat zal binnen nu en een jaar gebeuren.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page