top of page

Ecowings haalt inspiratie uit dierenhuiden

De in Uithoorn gevestigde tassenproducent Ecowings haalt haar inspiratie uit dierenhuiden. Dat zegt Angela Rooijmans namens Ecowings tegenover Vegan Business.

“Dieren in het wild zijn voor Ecowings een bron van inspiratie”, vertelt Rooijmans. “Want elke binnenband heeft zijn eigen unieke textuur die bijna lijkt op de huid van wilde dieren. Daarom zijn veel van de producten van Ecowings opgedragen aan een bepaald dier, zoals de Panther laptoptas, de Black Tiger rugzak en de Python riem. De mooie textuur van de binnenband maakt ieder product prachtig en uniek.”


Het in 2011 in India opgerichte Ecowings maakt professionele gerecyclede tassen en accessoires van de binnenbanden van vrachtauto's. De binnenbanden worden uit de afvalstroom van India gehaald en een tweede leven gegeven, waardoor dit rubber niet verbrand wordt en de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. Ecowings is een sociale onderneming in India en biedt momenteel werkgelegenheid en opleiding aan een team van 20 lokale ambachtslieden. Alle producten worden met de hand gemaakt. Ecowings laat zien dat je geen concessies hoeft te doen aan kwaliteit en design als je voor sociaal en duurzaam kiest.


コメント


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page