top of page

Good Cook komt met allereerste jackfruitkookboek van Nederland

Uitgeverij Good Cook heeft in samenwerking met Fairtrade Original en Jessica Lek het allereerste jackfruitkookboek van Nederland, getiteld Jackfruit, op de markt gebracht. “Minder een trend en meer een maatstaaf te noemen inmiddels: vegetarisch en veganistisch eten”, zegt uitgever Lisette Drent van Good Cook tegenover Vegan Business.

“En meer single subject focus in kookboekenland. Dat bracht ons bij het uitbrengen van een kookboek geheel in het teken van jackfruit. Jackfruit is dé populaire plantaardige vleesvervanger van dit moment. Maar wat kun je er allemaal mee? Auteur, chef-kok en foodstylist Jessica Lek weet als geen ander hoe je deze jonge, tropische vrucht op smaak moet brengen om er zo de meest verrassende en veelzijdige gerechten mee te maken. Jessica heeft ons echt weten te verrassen met de mogelijkheden en verschillende smaaktoepassingen.”


Smaakexplosies

Jessica Lek kookte in restaurants van Sydney tot in haar thuisstad Amsterdam. Inmiddels werkt ze hier als foodstylist en receptontwikkelaar voor toonaangevende tijdschriften en uitgevers. Haar gerechten zijn smaakexplosies die haar gedreven persoonlijkheid weerspiegelen: creatief en internationaal, stoer doch geraffineerd en altijd met respect voor het beste product, liefst van lokale leveranciers. Ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waarin haar voorliefde voor allerlei soorten groenten, verse kruiden en specerijen, en het Caribisch gebied spreekt.


Fairtrade Original

Het is precies een jaar geleden dat Fairtrade Original als eerste jackfruit in blik in de Nederlandse supermarkten introduceerde. Het in Culemborg gevestigde foodmerk werkt nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.


Het 88 pagina’s tellende boek bevat meer dan 30 recepten, van snack tot lunch en van voor- tot hoofdgerecht.

Jackfruit is verkrijgbaar bij de boekwinkel, kookwinkel, WAAR en Wereldwinkels en online o.a. via: Bol.com, Bruna, Libris Boekhandels, AKO, Bookspot en kookwinkel Oldenhof. De winkelprijs bedraagt € 14,95.


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page