top of page

Moon Medicine is 100% vegan

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft volgens behandelaar Moon-Yueh Fong, eigenaar van Moon Medicine in de Westerse media onterecht een slechte naam. “Dat komt door het gebruik van middelen afkomstig van dieren”, legt zij uit.


“De meeste kruidenformules die voorgeschreven worden in China zijn gemiddeld meer dan 90% vegan. In Nederland is dat percentage zelfs hoger, omdat de meeste kruiden die van dieren afkomstig zijn in Nederland verboden zijn. De kruiden die niet vegan zijn in Nederland bevatten bijvoorbeeld honing. Voor mijn cliënten schrijf ik alleen Chinese kruiden voor die bestaan uit delen van planten, houtstukken, fungus en mineralen; 100% vegan dus.”

'Vlees heeft een negatieve Qi en is niet goed voor het lichaam'

Fong behandelt mensen in Amsterdam en Den Haag. “Op basis van de persoonlijke conditie van mensen, stel ik een TCG-diagnose op en door middel van acupunctuur, Chinese kruiden en een medisch dieet breng ik hun lichaam terug in balans. Cliënten die zich mentaal en/of fysiek niet goed voelen of jarenlang met een ziekte kampen, hebben volgens TCG een onbalans in hun systeem. Dit kan gecorrigeerd worden met natuurlijke middelen, zoals groenten en planten, kruiden, acupunctuur, Qigong en meditatie. Hierdoor wordt de Qi in ons lichaam gereguleerd. De Qi ('vital energy’ of ‘prana’) is de essentiële kracht die nodig is om goed en gezond te leven. Groenten en planten hebben allemaal goede Qi in zich en kunnen de Qi van ons lichaam bevorderen. Vlees heeft een negatieve Qi en is niet goed voor het lichaam. Volgens de beginselen van TCG (meegaan met de Dao), was een plantaardig dieet aangeraden voor een goede gezondheid, mentale rust en spirituele groei. Deze drie aspecten zijn met elkaar verbonden.“


TCG is de verzamelnaam van verschillende genees- en behandelwijzen uit Azië, met name China. Het medisch systeem in China is gebaseerd op inzichten die ruim 2000 jaar oud zijn.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page