top of page

‘Perfecte Bruiloften is enige vegan weddingplanner van Nederland’

Perfecte Bruiloften, het bedrijf van ondernemer Cilvie Steehouder, is de enige vegan weddingplanner van Nederland. “Voor zover ik weet, ben ik de enige vegan weddingplanner”, zegt Steehouder tegenover Vegan Business. “Er is wel ook een weddingplanner die duurzame bruiloften plant maar niet per se vegan (is).”

Steehouder vertelt verder: “Als klein meisje was ik al gefascineerd door bruiloften en dan met name door de bruid. Ik dacht altijd dat het prinsessen waren als ik een bruid zag lopen, zo mooi vond ik dat. Nu heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en ben ik begonnen als weddingplanner. Samen met bruidsparen werken aan hun mooiste dag. En dan is het moment daar... alles komt samen, de bruid op haar allermooist, kippenvel! (Dat woord mag ook wel eens geveganized worden trouwens). Sinds een aantal jaar probeer ik bewust en duurzaam te leven. Zo heb ik wattenschijfjes en plastic flessen de deur uit gedaan en vervangen door wasbare schijfjes en een soda stream. Mijn vriend en ik zijn een moestuin van 40 m2 begonnen en ik koop mijn kleding graag tweedehands.”

‘Je hoeft geen ballonnen en een slurpende trouwauto te kiezen om een mooie dag te hebben’

Steehouder was eerst vegetariër en koos twee jaar geleden voor een volledig veganistische levensstijl. “Door de shift van denken ben ik mij ook gaan realiseren dat ik graag bruidsparen aantrek die hetzelfde denken. Je hoeft geen ballonnen en een slurpende trouwauto te kiezen om een mooie dag te hebben. Overal zijn alternatieven voor en ik help graag om de mooiste dag van het bruidspaar een duurzaam en vegan tintje te geven.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page