top of page

Saida Sweets heet voortaan The Hightea Box

Saida Sweets heeft haar naam veranderd in The Hightea Box. Dat vertelt eigenaar Marie Waja tegen Vegan Business. “De naamswijziging gaat per direct in”, zegt Waja. “In eerste instantie dachten wij maar een kleine doelgroep te beslaan, namelijk de Tunesische inwoners in Nederland en Duitsland.”

“Echter blijkt door ervaring, dat wij een breder publiek hebben doordat de sweet/petitfour ook geschikt is voor een vegan, glutenvrij dieet en tevens om ‘gezond’ te snoepen, omdat er weinig glucose wordt gebruikt om de amandelmeel te binden er geen olie, boter, melk en eieren worden gebruikt. De naam Saida Sweets was een eerbetoon aan mijn schoonmoeder, die mij dit heeft leren maken. Het maakte echter de stap om deze sweet te proeven kleiner, men denkt dat deze bol van suiker zit, logischerwijs omdat ‘Arabische’ mensen heel erg veel van zoet houden.”


Om naar eigen zeggen een breder publiek te bereiken en om transparanter te zijn, heeft Waja besloten de naam te wijzigen in The Hightea Box. “Deze petitfour smaakt heerlijk bij koffie en thee waardoor de link beter wordt gelegd. Daarnaast vonden wij dat iedereen moet kunnen genieten van iets moois bij een kop koffie of thee. Voor velen bleek dit niet te kunnen, omdat veel producten dierlijke ingrediënten hebben. Met ons product kan dat gelukkig wel. Het product hebben wij derhalve ook niet zoet gemaakt, de glucose beperkt waardoor hij uiteindelijk halfzoet is geworden. Langzaam begint het bekend te worden en ik heb al veel blije gezichten gezien bij mensen die glutenvrij of vegan eten. Daar doen we het voor, zodat iedereen kan genieten!”


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page