top of page

Uniek in Nederland: Make My Bar

Het in januari dit jaar opgerichte Make My Bar is de enige partij in Nederland waar je online je eigen gezonde, biologische en onbewerkte reep kunt samenstellen. Dat zegt eigenaar Robert Meester tegenover Vegan Business. “Er zijn bedrijven waar je een eigen reep kunt samenstellen, maar dan gaat het om snoep. Bij ons zie je ook de voedingswaarde veranderen als je de ingrediënten wijzigt. Wij maken ze allemaal met de hand en ik denk dat dat nergens anders gebeurt. Het enige dat bij ons automatisch gebeurt, is het inpakken van de repen.”

Make My Bar is producent van handgemaakte, onbewerkte energierepen van noten, zaden en vruchten. De producten zijn plantaardig, biologisch en bevatten geen toevoegingen. Make My Bar verkoopt een aantal verschillende repen, maar het is ook mogelijk om je eigen reep samen te stellen. “Onze bedoeling is om mensen gezond te laten snacken en ze een kans te bieden zelf te bepalen wat ze eten, zonder dat ze daar moeite voor hoeven te doen. Mensen vinden de repen erg lekker. Eigenlijk hebben we alleen maar positieve reacties.”

Abonnement

Het is mogelijk een abonnement op de bars te nemen. “Mensen die meer dan drie keer bars besteld hebben, hebben we een mail gestuurd met de vraag of zij een abonnement willen van één doosje per week of twee doosjes per maand. De optie om een abonnement te nemen, zullen we binnenkort aan onze website toevoegen. De bezorging gaat in een brievenbusdoosje, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Het is heel fijn om mensen persoonlijk te benaderen. Vaak komt daar leuke mailwisseling bij op gang over de persoonlijke samenstelling en geven we ook advies. Door dit contact gaat het maken van de reep ook persoonlijker voelen. We merken bovendien dat het cadeau geven van de repen vaker gebeurt. Het bestellen van cadeaubonnen zullen we ook toevoegen aan onze site.”

Mond-tot-mondreclame

Make My Bar moet het op dit moment vooral hebben van mond-tot-mondreclame. “We hebben eigenlijk alleen via Instagram en Facebook onze berichten gedeeld. Adverteren is voor ons nu nog te duur. We mailen onze klanten als ze een keer bij ons besteld hebben en 75 procent van de mensen bestelt dan binnen een uur na de mail weer. Dat verbaasde ons, maar heeft denk ik te maken met het feit dat iedereen nu thuis zit door corona. We zijn op het idee gekomen voor onze bars doordat mijn vrouw heel veel danst (contemporary en lyrical jazz) als hobby en er in Nederland geen gezonde energiereep is die je als tussendoortje kunt eten of dus tussen de danslessen door. Vrienden bestelden deze repen in Amerika, dus ik dacht dat zou in Nederland ook op de markt moeten komen. Het leuke aan de reep is dat je hem zelf kunt samenstellen. Je kiest een basis van dadels en/of amandelen en voegt daar ingrediënten aan toe. Dat kunnen zaden zijn vruchten of noten, maar ook proteïne, gemaakt van bruine rijst, waar sporters graag gebruik van maken of bijenpollen en spirulina. Bovendien kun je hem nog verder personaliseren door er een eigen naam aan te geven. Een van onze klanten bedacht de naam ‘Wunder bar’ wat ik zelf wel super leuk vind, omdat de repen een bar genoemd worden op onze site, maar in het Duits is het met ‘wunder’ ervoor een leuke woordspeling: geweldig!”

Biologisch afbreekbare verpakking

Make My Bar gebruikt alleen biologische ingrediënten en het product wordt niet bewerkt. “Het enige wat we doen is alles snijden en mengen. Dan koelen we de repen zodat ze iets steviger worden en verpakken we ze. Ons verpakkingsapparaat is de grootste investering geweest. Het verpakkingsmateriaal had ook wat voeten in aarde, want we wilden biologisch afbreekbaar papier. Uiteindelijk zijn we niet helemaal tevreden met het design, omdat we ook graag een stukje van de reep door het papier heen willen zien, maar dat is voor de toekomst. Ook zouden we graag verschillende verpakkingen hebben voor de verschillende smaken repen, maar dat betekende elke keer de papierrol wisselen. Dat is te arbeidsintensief en er gaat veel papier verloren.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page