top of page

Van Lier brengt vegan sneaker op de markt

Het Nederlandse mannenschoenenmerk Van Lier heeft een vegan sneaker gelanceerd. “Bij Van Lier zijn we al geruime tijd bezig met het verduurzamen van de organisatie, dit zie je terug in meerdere facetten van ons bedrijf”, legt Nikkie de Regt namens Van Lier uit aan Vegan Business. “De vegan sneaker is daar een tastbaar eindproduct van.”

Het product mocht volgens De Regt kwalitatief niet onderdoen voor een leren schoen. “Het vinden van het juiste materiaal, het uitproberen van diverse materialen en uiteindelijk de vondst van de breathable Microfibre, een gepatenteerd materiaal, kostte daarmee wel wat tijd. Maar sinds afgelopen jaar werd de vorm en uitvoering steeds concreter. Ook merkten we dat er steeds meer vraag kwam vanuit de markt, dus wholesale partners als wel consumenten die zochten naar duurzame en vegan alternatieven. Met het oog op onze duurzaamheidsinitiatieven was dit een perfecte match.”

'Afhankelijk van het succes van de vegan Novara sneaker beraden we ons op vervolgstappen en andere vegan modellen voor het volgende zomerseizoen'

Voor komend seizoen (herfst/winter) komt er een uitbreiding op de kleuren en wordt het V-logo toegevoegd om de herkenbaarheid van de Van Lier sneaker te vergroten. “Veel van onze schoenen zijn voorzien van deze V en het geeft de schoen daarmee ook een extra dimensie, een leuk kleurcontrast. Afhankelijk van het succes van de vegan Novara sneaker beraden we ons op vervolgstappen en andere vegan modellen voor het volgende zomerseizoen. Wel zijn we op dit moment bezig met zolen van gerecycled materiaal. Zo komt mogelijk een gerecyclede zool onder onze welbekende Anzano sneaker. Een tijdloze hybrid sneaker binnen de Van Lier collectie.”


Commentaires


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page