top of page

‘We zijn erg blij dat we dit als eerste keten in Nederland kunnen aanbieden’

New York Pizza komt als eerste keten in Nederland met een vegetarische pepperoni pizza. Door te kiezen voor plantaardige kaas in plaats van mozzarella, kunnen consumenten ook vrij eenvoudig kiezen voor een vegan variant.

“We zijn erg blij dat we dit als eerste keten in Nederland kunnen aanbieden”, zegt Alain Léons, contentmarketeer bij New York Pizza, tegenover Vegan Business. “Hiermee hopen wij een breed publiek kennis te laten maken met de heerlijke alternatieven voor dierlijke producten.” De Veggie Pepperoni Perfection is tijdelijk verkrijgbaar en bestaat uit tomatensaus, mozzarella of vegan kaas, vegetarische pepperoni, champignons en knoflookolie op de rand. De vegetarische pepperoni is gemaakt op basis van soja en zonnebloemolie.


Contactloos bezorgen

New York Pizza heeft de veiligheid van voedsel, haar medewerkers en haar klanten hoog in het vaandel. Vanwege het coronavirus heeft New York Pizza extra aandacht voor het naleven van de voedselveiligheid- en hygiëne procedures. “Ons personeel die jouw pizza bereidt, wast regelmatig hun handen met zeep en desinfectans”, zo valt te lezen op de website van de fastfoodketen. “Jouw pizza wordt daarna vers gebakken in één van onze ovens. Deskundig medisch advies heeft bevestigd dat virussen, waaronder COVID-19, de hoge temperaturen van onze pizza-ovens niet overleven. Zodra jouw pizza uit de oven komt gaat deze na minimale handelingen meteen in de doos en wordt deze zo snel mogelijk bij jou aan de balie of aan de deur bezorgd.” Tijdens het bezorgproces kunnen consumenten bij hun bestelling aangeven dat de bestelling voor de deur moet worden geplaatst.

‘Ongeveer 2% van de bezorgingen die werden gedaan, waren contactloos’

Ook Domino’s Pizza biedt contactloos bezorgen aan. “We kunnen ons voorstellen dat zowel onze klanten als onze bezorgers zich prettiger voelen wanneer er gepaste afstand wordt gehouden wanneer de pizza aan huis wordt bezorgd”, zegt Marianne Kemps pr-manager bij Domino’s tegenover Vegan Business.

“Hoewel de kans op besmetting tussen bezorger en klant klein is, volgen we het advies van RIVM en het kabinet om gepaste afstand te houden. Hoewel het de eerste dag wat ongemakkelijk aanvoelde, horen we van onze bezorgers en klanten positieve reacties terug. Ongeveer 2% van de bezorgingen die werden gedaan, waren contactloos.”


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page