top of page

Nieuw vegan concept opent in Tilburg

In Tilburg opent dinsdag 19 mei om 12:00 uur De Falafelbar voor het eerst haar deuren voor het publiek. Dat zegt Jeffrey Raimond van foodconcept ontwikkelaars Atelier Kokumi tegen Vegan Business. Door de coronacrisis zal De Falafelbar zich in eerste instantie alleen richten op thuisbezorgen en afhalen. “Zodra ons nieuwe pand af is, kunnen wij ook gasten ontvangen”, aldus Raimond. “Hier kunnen we echter nog geen datum aan hangen.”

Eten verbindt, zeker in een tijd waarin we anders moeten leven en ondernemen. Met De Falafelbar inspireren we mensen om een keer vlees en vis van het menu te schrappen en te genieten van fast comfortfood. Vegan eten dat met simpele ingrediënten toch smaakvol kan zijn. We ontwikkelen en optimaliseren al meer dan 15 jaar foodconcepten en hebben met BAO een eerste stap gemaakt naar vegan gerechten. Hoewel onze BAO-buns grotendeels gevuld zijn met vlees en vis, wilden we ook vegans de mogelijkheid bieden om te genieten van plantbased baos. Zeker omdat veganisme steeds meer in opkomst is. We hebben veel geleerd bij ons BAO-concept over plant-based koken, maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal en hanteren ook een no waste food policy: we maken van restjes weer iets nieuws.

‘Onze gerechten zijn speciaal voor als je jezelf wilt verwennen’

De Falafelbar werkt met producten van lokale ondernemers. “Het is een uitdaging om duurzaam te zijn en het milieu op nummer één te zetten. Dat was ook onze gedachtegang achter De Falafelbar. Door een concept te ontwikkelen dat volledig vegan is, spelen we in op die duurzaamheid. En hoewel Tilburg een groot aanbod aan eten heeft, bleek falafel sterk onderbelicht. De Falafelbar is voor ons echt comfortfood. Comfortfood is eten dat fijne herinneringen oproept en je instant gelukkig maakt. Veel comfortfood verwijst naar Engeland en Amerika, maar er zijn tal van culturele invloeden. Zo hebben wij ons laten inspireren door de Arabische cultuur: we gebruiken handgerold brood van de Arabische bakker, ook wel bekend als mamabrood. Moeders uit het Midden-Oosten maken dit elke dag voor hun gezin. Het gaat ons om het gevoel dat je van eten krijgt. Onze gerechten zijn speciaal voor als je jezelf wilt verwennen. Waar falafel voor de een troostvoer is, is het voor de ander een feestmaal dat je samen met familie en vrienden deelt op de bank. Met De Falafelbar creëren we een mooie balans tussen fris, aards en kruidig. Juist in een periode die wel een opfrisser kan gebruiken.”

Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page