top of page

Amsterdamse yogastudio wordt 100% vegan ijssalon

Bijgewerkt op: 17 mei 2020

De Amsterdamse yogastudio Bluebirds is tijdelijk veranderd in een vegan ijssalon. "Afgelopen winter hadden wij al een keer het idee opgevat om een vegan ijsjeszaak te beginnen", zegt Hailey Noa, één van de managers van Bluebirds, tegen Vegan Business. "Toen de coronacrisis uitbrak, was het voor ons duidelijk: de vegan ijswinkel moest er komen. Juist nu!"

"We hebben gekozen voor een vegan ijswinkel, omdat de vegan lifestyle goed past bij de yoga lifestyle: bewust, eerlijk, gezond en vriendelijk leven", vertelt Noa verder. "De yogafilosofie vraagt yogi’s om onder andere te leven volgens het principe van ‘ahimsa’ dat geweldloosheid betekent. Wij geloven dat de vegan lifestyle ook wordt bedoeld met ahimsa. Vandaar dat vegan voor ons een logische keus was. Als yogastudio dragen we graag bij aan little moments of happiness van onze klanten/ studenten. Dit doen we uiteraard met onze lessen, maar ook met diverse behandelingen zoals massages, winkels en webshop. We bedachten ons dat Nederlanders graag in de zomer een ijsje halen en dat dit ook een typisch momentje van klein geluk is voor veel mensen. Het leek ons leuk om hier iets mee te doen, maar heel concreet was het niet. Dus het idee belandde in eerste instantie in de ijskast."

'Ons ijs wordt alleen op aanvraag gemaakt; we gooien daardoor niets weg'

Bij Bluebirds wordt volgens Noa 100% vegan ijs wordt verkocht. "Daarnaast komt ons ijs uit Amsterdam West. Hierdoor zijn er geen transportkosten en is het 100% lokaal. Het wordt gemaakt op zonne-energie in de Tuinen van West met biologische ingrediënten. Ook wordt ons ijs alleen op aanvraag gemaakt; we gooien daardoor niets weg. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook een yogastudio en hebben we ook een winkeltje waar mensen met hun ijsje lekker doorheen kunnen struinen. Dat maakt ons echt anders dan de andere ijswinkels in Amsterdam."


Buurtfunctie

Bluebirds heeft de ambitie om in ieder geval de hele zomer door te gaan met het verkopen van ijs. "Ook als de studio toch voor 1 september al open zou mogen. Dan kun je ook lekker voor en/of na je yoga/meditatieles een ijsje bij ons eten. We vinden het ook fijn om door de ijsverkoop een buurtfunctie te hebben en nu nog meer een yogastudio voor iedereen te zijn. Of je nu wel of niet van yoga houdt, bij ons kun je ook voor een ijsje terecht. En daar houdt iedereen van, toch?" De deuren van de vegan ijswinkel zijn een week geleden opengegaan op de Jan Evertsenstraat 4-8 in Amsterdam. De vegan ijswinkel is open van woensdag tot en met zondag. Op woensdag en donderdag opent de ijswinkel om 14:00 uur; op vrijdag, zaterdag en zondag om 12.00 uur. De winkel sluit elke dag om 20:00 uur.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page