top of page

Bijzonder Brabants en Bij Albrecht organiseren plantaardige food experience

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

Chef-kok Manfred Albrecht van het veganistische restaurant Bij Albrecht en boer Henk Kerkers hebben de handen ineengeslagen voor een plant based food experience in de moestuin in Deurne. Zij serveren op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli en vijfgangendiner op het land, inclusief rondleiding.

“Iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis”, zegt Albrecht, die al vier jaar jaar succesvol een plant based food experience serveert in restaurant Bij Albrecht in Eindhoven. De nadruk in het restaurant ligt op culinaire duurzaamheid met respect voor alles dat leeft. Deze visie neemt de chef-kok mee naar het diner in de moestuin van Bijzonder Brabants. “Als je zoveel passie hebt voor groenten, is het niet zo gek dat je dan in contact komt met boer Henk. Als zijn tuin in bloei staat, steek je het liefst alles in je mond om de al de verschillende smaken en structuren te ontdekken.”

Kerkers laat in zijn moestuin zien hoe je (h)eerlijke groenten kunt telen, als je goed voor onze aarde zorgt. In de moestuin vind je honderd zogenaamde ‘vergeten groenten’ en onbekende groenten uit andere landen die ook in ons klimaat kunnen groeien. “Het is geweldig om met Manfred samen te werken, die zijn gasten weet te verrassen met de unieke smaak van deze groenten”, vertelt Kerkers. “Op de boerderij zijn de gasten iedere keer weer verbaasd dat deze groenten gewoon in de open lucht dichtbij huis groeien.” Reserveren voor 10 of 11 juli kan via https://www.bijzonderbrabants.nl/producten/evenementen.


Comments


Banner Vegan Business (2).png
adv banner 240x400.jpg
bottom of page